OHRABRUJU GA: Brat Džordža Buša kandidat za predsednika SAD
Foto: AP

Porodično

OHRABRUJU GA: Brat Džordža Buša kandidat za predsednika SAD

Planeta -
On shvata šta to znači biti predsednik. Video je svog oca i brata u toj ulozi, rekao je Džordž V. Buš, koji svog mlađeg brata opisuje kao izuzetno razboritog čoveka koji pažljivo razmatra opcije

VAŠINGTON - Bivši američki predsednik Džordž V. Buš izjavio je da postoji mogućnost da se njegov brat Džeb, bivši guverner Floride, kandiduje za predsednički mandat, za šta ga on ohrabruje.

"Mislim da Džeb želi da bude predsednik", rekao je Buš juče u intervjuu "Foks njuzu", odgovarajući na pitanje o političkim planovima svog brata. Buš je rekao da je u sredu razgovarao sa bratom i ohrabrio ga da se kandiduje, ali da Džeb još nije doneo konačnu odluku.

"On shvata šta to znači biti predsednik... Video je svog oca i brata u toj ulozi", rekao je Džordž V. Buš, koji svog mlađeg brata opisuje kao "izuzetno razboritog čoveka koji pažljivo razmatra opcije". Veći deo republikanskog establišmenta ohrabruje Džeba Buša da uđe u predsedničku trku 2016, ali je još neizvesno koliko je on za to zainteresovan, sedam godina nakon što mu je istekao mandat guvernera Floride.

Drugi potencijalni rebublikanski kandidati su u poslednje vreme znatno aktivniji u nacionalnoj politici, uključujući guvernera Nju Džersija Krisa Kristija, senatora iz Kentakija Renda Pola, guvernera Teksasa Rika Perija i teksaškog senatora Teda Kruza.

Na strani demokrata, bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton biće ubedljivi favorit ako uđe u trku, navodi se na sajtu "Foks njuza".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track