OČAJNI SPLIĆANIN: Blokirali mi račun jer mi je supruga potpisala. Ali ja se nikad nisam ženio!
Foto: Kurir-info

Kao kod Kafke

OČAJNI SPLIĆANIN: Blokirali mi račun jer mi je supruga potpisala. Ali ja se nikad nisam ženio!

Planeta -
Hrvatski T-Com pokušao da zapleni imovinu Mladenu Bilobrku na osnovu potpisa nepostojeće supruge!

SPLIT - Splićanin Mladen Bilobrk šokirao se kad je saznao da mu je blokiran račun jer mu teleoperater T-Com pleni 11.000 kuna - i to na osnovu rešenja o zapleni koje je postalo punovažno kad ga je potpisala njegova supruga, što je potpuno nemoguće - Bilobrk se nikad nije ženiol

Nesrećnik je potpuno zaboravio da je ikad i bio pretplatnik T-Coma, ali kad je otišao da raščisti zašto su mu blokirali račun, saznao je da je reč o kazni za gotovo četvorostruko manji dug iz 2003. godine, piše Slobodna Dalmacija.

"Terete me za nekakvo dugovanje u iznosu od 3.059 kuna, koje je sa zateznim kamatama i troškovima postupka zaplene skočilo na 10.773 kune. Ne mogu da tvrdim da nisam napravio taj dug jer sam tada koristio mobilni i fiksni telefon preko T-Coma. Ali sve ovo vreme nisam dobio nijednu opomenu od spomenutog teleoperatera", kaže on.

Situacija je postala groteskna kad je otišao u Opštinski sud u Splitu i zatražio dokumentaciju iz svog predmeta.

"Saznao sam tako da je rešenje o zapleni, odnosno obaveštenje koje je stiglo iz suda, u januaru 2004. potpisala 'supruga Bilobrk', koju nit sam imao tada niti je imam danas! Na osnovu tog lažiranog potpisa presuda je postala pravosnažna, a ja, naravno, nisam imao kome da se žalim jer nisam ni znao da se protiv mene vodi postupak!Dopise su mi sve vreme slali na adresu Kralja Zvonimira u Splitu, iako ja zadnjih osam godina živim u Solinu", kaže Bilobrk.

Na sreću, ispostavilo se da je u januaru ove godine predmet zastareo jer je isteklo 10 godina od pokretanja zaplene.

"Znači, teleoperater ide po sistemu 'ako prođe, prođe', što im kod mene neće upaliti", ljuti se on i najavljuje prijavu protiv T-Coma jer je ceo postupak vođen nezakonito.

"Dobijamo sto posto, samo je pitanje koliko ću živaca i vremena izgubiti", kaže Bilobrk.

(Slobodna Dalmacija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track