TO JE ONO PRAVO: Koka-kola počinje s prodajom mleka!

Nova robna marka

TO JE ONO PRAVO: Koka-kola počinje s prodajom mleka!

Planeta -
Zahvaljujući posebnom sistemu filtriranja,u Koka-koli navode da će njihovo mleko biti 50 odsto bogatije proteinima, sadržaće 30 odsto manje šećera i biće bez laktoze

NJUJORK - Američki gigant za proizvodnju bezalkoholnih gaziranih napitaka, Koka-kola namerava da počne sa prodajom mleka obogoćenog proteinima i smanjenom količinom šećera .

Nova marka mleka prodavaće se od narednog meseca, prvo na tlu SAD, pod nazivom Ferlajf (Fairlife) po dvostruko višim cenama, prenosi fracuski list Maten.

Predstavnici Koka-kole su optimistični i očekuju dobru prodaju nove robne marke, uprkos duplo većoj ceni od prosečne maloprodajne mleka.

Zahvaljujući posebnom sistemu filtriranja, Koka-kolino mleko biće 50 odsto bogatije proteinima, sadržaće 30 odsto manje šećera i biće bez laktoze.

Zamenica izvršnog direktora kompanije Sandra Daglas tvrdi da će obogaćeno mleko Ferlajf biti boljeg ukusa od običnog mleka.

Inače prodaja obogaćenog mleka proteinima u SAD je u porastu dok prodaja običnog mleka pada.

Cena mleka u SAD raste još od 2008, pošto je Kina počela da se snabdeva mlekom u prahu proizvedenom u inostranstvu.

Najveći lanac američkih mlekara Din Fud zatvorio je jedan broj fabrika i smanjio proizvodnju.

Koka-Kola je u drugom tromesečiju zabeležila pad prihoda od 1,37 odsto na 12,57 milijardi dolara što je ispod očekivanih 12,87 milijardi dolara.

Koka-kola, ozloglašena u poslednje vreme kao i lanac restorana brze hrane Mek Donalds po nezdravim proizvodima, u nameri da povrati klijantelu, lansirala je prošle godine prvo u Argentini a potom u Čileu prirodno zašećereni napitak "Koka-kola Lajf" (Coca Cola Life) sa zelenom etiketom.

To je prvi gazirani napitak brenda Koka-kola koji sadrži prirodni šećer i steviju, niskokaloričan zaslađivač prirodnog porekla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track