NOVA RUNDA PREGOVORA: Kučma predstavlja Kijev, Pušilin traži razmenu zarobljenika
Foto: AP

Pripreme

NOVA RUNDA PREGOVORA: Kučma predstavlja Kijev, Pušilin traži razmenu zarobljenika

Planeta -
Kontakt grupa će održati sastanak ove nedelje čim Kijev potvrdi plan sastanka o kome se trenutno raspravlja, rekao je izaslanik samoproglašene Donjecke Narodne Republike na razgovorima u Minsku Denis Pušilin

KIJEV - Bivši predsednik Ukrajine Leonid Kučma predstavljaće Kijev na sastanku Kontakt grupe u Minsku, izjavio je danas portparol Ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrej Lisjenko.

Kontakt grupa će održati sastanak ove nedelje čim Kijev potvrdi plan sastanka o kome se trenutno raspravlja, rekao je izaslanik samoproglašene Donjecke Narodne Republike na razgovorima u Minsku Denis Pušilin.

Predstavnici Kijeva, jugoistočnih regiona Ukrajine, OEBS i Rusije postigli su dogovor o planu za mirno rešenje sukoba i prekid vatre u jugoistočnoj Ukrajini na sastanku Kontakt grupe 5. septembra u Minsku.

Kontakt grupa za Ukrajinu je 20. septembra u Minsku usvojila memorandum o sprovođenju prekida vatre.Taj dokument se sastoji od devet tačaka, među kojima se najvažnija odnosi na zabranu upotrebe svih vrsta oružja, povlačenje svake zaraćene strane 15 kilometara od linije kontakta, navodi Itar-Tass.

Za kontrolu sprovođenja sporazuma zadužen je OEBS.

U međuvremenu je Pušilin izjavio da se nada ozbiljnoj razmeni zatvorenika sa Kijevom u roku od nekoliko dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track