SNIMLJEN BLISKI SUSRET NAD BALTIKOM: F-16 snimao naoružani SU-34, ruski avion mu mahnuo! (VIDEO)
Foto: Yuoutube

Zveckanje oružjem na više od 10.000 metara

SNIMLJEN BLISKI SUSRET NAD BALTIKOM: F-16 snimao naoružani SU-34, ruski avion mu mahnuo! (VIDEO)

Planeta -
Dva SU- 34s su letela južno na Kaljiningrada, ruske eklave između Poljske i Litvanije. U jednom momenttu ruski avion je "igrao" krilima i pozdravio holandski F-16

Ruski lovci-bomrarderi SU-34 avioni su postali česti posetioci Baltičkog regiona! Dana 8. decembra, dva aviona Kraljevine Holandije F-16 iz baze u Poljskoj su poletela kako bi presrela vazdušni prostor NATO.Dva SU- 34s su letela južno na Kaljiningrada, ruske eklave između Poljske i Litvanije. Bilo je to drugo presretanje od strane holandskih F-16, od 3. septembra.Prve fotografije koje pokazuju aparate Ruskog ratnog vazduhoplovstva u baltičkom regionu objavljene su danas. Video pokazuje ruski MiG-31 pratnja dva "suhoja SU-34" s kraja oktobra.

NATO je u nedelju primetio, a potom i presreo nove ruske borbene avione nedaleko od svojih granica, nad Baltičkim morem, a neki od aviona imali su opremu za prevoz nuklearnih bombi, saopštio je danas NATO savez."Većina presretanja koje NATO izvodi nad Baltičkim morem su rutinske operacije, ali presretanje u nedelju predstavlja značajnu razinu aktivnosti Rusije", stoji ukaže se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu.

Ukupno je u nedelju nad Baltikom primećeno trinaest vojnih ruskih aviona u međunarodnom vazdušnom prostoru, ali u blizini granice Severnoatlantskog saveza. Prepratili su ih portugalski i kanadski lovci, stacionirani u baltičkim zemljama, u kojima za NATO obavljaju vazdušne patrole.

http://www.youtube.com/watch?v=-bNBSGVYERI#t=13

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track