IS sprema najveći genocid u istoriji!

Nemac proučavao Islamsku državu

IS sprema najveći genocid u istoriji!

Planeta -
Džihadisti žele da osvoje svet, a sve one koji ne veruju u njihovo tumačenje Kurana planiraju da pobiju, kaže Jirgen Todenhefer
1 / 2

BERLIN - Islamska država je mnogo snažnija i opasnija nego što bilo ko na Zapadu shvata, oni spremaju najveći verski genocid u istoriji, tvrdi nemački novinar Jirgen Todenhefer (74), koji je proveo 10 dana na teritoriji ove terorističke organizacije.- Takvu fanatičnu podršku nisam doživeo ni u jednoj ratnoj zoni. Svakog dana u njihove redove pristiže na stotine dobrovoljaca. To mi je bilo neshvatljivo - priča prvi zapadni novinar kojem su džihadisti dopustili boravak u Iraku i Siriji.

Todenhefer smatra da savezničke snage koje predvodi SAD nikad neće uspeti da iskorene džihadiste samo vazdušnim napadima.- Džihadisti spavaju u razrušenim kućama pretvorenim u kasarne. U Mosulu ih je, na primer, oko 5.000 i toliko su raštrkani da bi Amerikanci morali da sravne ceo grad sa zemljom da bi ih sve ubili. A sa svakom bombom koju saveznici bace i ubiju civile broj džihadista raste - upozorava Nemac.

On je za RTL rekao da teroristi imaju socijalnu zaštitu, kao i školski sistem.- Najstrašnije od svega je što borci IS veruju da sve religije koje se slažu s demokratijom moraju nestati. Oni žele da osvoje svet, a sve one koji ne veruju u njihovu interpretaciju Kurana planiraju da pobiju. Jedino bi hrišćane i Jevreje mogli poštedeti. To je najveći verski genocid ikad planiran u ljudskoj istoriji - rekao je Todenhefer za RTL.Todenhefer je otkrio da je odseo u istom hotelu u kom je boravio i Džejms Foli, američki novinar kog su džihadisti pogubili pred kamerama.- Video sam brutalan video pogubljenja i to je bila moja najveća briga za vreme pregovora... da ne završim kao Foli - rekao je Todenhefer.

Ispovest zarobljenicaSMRT BOLJA OD BRAKAJazidske žene koje su oteli pripadnici IS u zatočeništvu radije izvrše samoubistvo nego što se udaju za pripadnike te radikalne sunitske grupe, objavio je Amnesti internešenal. Oko 300 žena i dece uspelo je da pobegne iz kampova IS, a njih oko 40 iznelo je svoja svedočanstva toj međunarodnoj organizaciji za zaštitu ljudskih prava. Kako pričaju, mnoge od njih su silovali, a neke su rešili da poklone zaslužnim borcima, a ove su se radije ubijale nego da uđu u brak sa džihadistima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track