IRAČANIN OSVETIO SINA: Starac uzeo kalašnjikov i pobio sedam terorista ISIL
Foto: Printscreen Al Jazeera

Pregoreo sebe

IRAČANIN OSVETIO SINA: Starac uzeo kalašnjikov i pobio sedam terorista ISIL

Planeta -
Njegovog sina Ahmeda, koji je bio student, džihadisti su prije mjesec dana pogubili zajedno sa sedam drugih mladića pod optužbom da su surađivali s iračkim sigurnosnim snagama

BAGDAD - Stariji Iračanin ubio je u iračkoj pokrajini Salahudin sedam terorista Islamske Države (ISIL) u osvetničkom pohodu jer su mu džihadisti ubili sina.

Ahmed, sin Bezila Ramadana, ubijen je pre mesec dana na severu Iraka, u provinciji Salahudin. Momak, koji je studirao, pogubljen je s još sedmoricom mladića pod optužbom da su sarađivali s iračkim snagama bezbednosti. Da sve bude još gore, porodica Ramadan već je pretrpela tragediju: teroristi Al Kaide već su mu ubili drugog sina još 2007. godine. Porodica je iz Tikrita, gde je rođen i bivši irački predsednik Sadam Husein.

Očajni otac uzeo je pravdu u svoje ruke. Naoružan "kalašnjikovim", došao je na kontrolni punkt ISIL i zapucao. Uspeo je da ubije sedam terorista pre nego što su se snašli, otvorili vatru na njega i ubili ga.

Ovo nije prvi put da se pojedinci svesno žrtvuju da bi naneli gubitke ISIL. Prošle godine je kurdski borac Arin Mirkan, koji se borio za oslobađanje Kobanija, uleteo u talas džihadista i izveo bombaški samoubilački napad.

Zabeleženi su i mnogi slučajevi da se lokalno stanovništvo infiltrira u kuhinje ISIL i otruje hranu.

(Inkvisitr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track