LAVROV UPOZORIO VAŠINGTON: Ako SAD pošalju oružje Kijevu, biće nesagledivih posledica!
Foto: Reuters

Šef ruske diplomatije

LAVROV UPOZORIO VAŠINGTON: Ako SAD pošalju oružje Kijevu, biće nesagledivih posledica!

Planeta -
Šef ruske diplomatije je dodao i da konfrontacije koje imaju za cilj nametanje sankcija Rusiji nemaju perspektivu

MINHEN - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri saglasili su se danas u Minhenu da političko rešenje ukrajinskog konflikta nema alternativu."Američki državni sekretar pružio je podršku nedavnim razgovorima o ukrajinskoj krizi u Moskvi između ruskog predsednika Vladimira Putina, nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Fransoa Olanda", saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova, prenela je agencija Tass.

Lavrov je Keriju rekao da će plan Vašingtona da snabdeva oružjem i vojnom opremom kijevsku vladu biti praćen nesagledivim posledicama i da preti da naruši napore u postizanju političkog rešenja krize na istoku Ukrajine.

Rusija i SAD veruju da je sveobuhvatan dijalog o ustavnoj reformi preduslov za uspostavljanje mira i stabilnosti u Ukrajini, navedeno je u saopštenju ruskog ministarstva. Lavrov je na sastanku s Kerijem istakao da Rusija neće ići protiv nacionalnih interesa i svoje principijelne pozicije, ali da je spremna na konstruktivnu interakciju sa SAD.

Šef ruske diplomatije je rekao i da konfrontacije koje imaju za cilj nametanje sankcija Rusiji nemaju perspektivu, navela je agencija Tass.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track