(FOTO I VIDEO 18+) FEMEN DOČEKAO MOĆNIKA: Golim grudima nasrnule na Stros-Kana
Foto: Printscreen Yt

Skočile mu na kola

(FOTO I VIDEO 18+) FEMEN DOČEKAO MOĆNIKA: Golim grudima nasrnule na Stros-Kana

Planeta -
Aktivistkinje izvređale bivšeg direktora MMF, optuženog za podvođenje, dok je dolazio na sud u Lilu

PARIZ - Polunage i sa protestnim parolama ispisanim na telima, tri članice grupe Femen skočile su na automobil kojim se bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda Dominik Stros-Kan dovezao do suda u Lilu, gde će prvi put svedočiti na suđenju, nazvanom "Afera Karlton", na kom je optužen za podvođenje.

Foto: AP
Foto: AP

Tri devojke su iznenada skinule odeću pokazujući uvredljive slogane na svojim telima i uzvikujući pogrdne reči, policija je brzo opkolila i privela, a automobil u kojem se nalazio Stros-Kan ušao je u podzemnu garažu, preneo je AFP.

Foto: AP
Foto: AP

Očekuje se da će svedočenje Stros-Kana (65) utrajati tri dana, a to je njegovo prvo pojavljivanje na sudu u Lilu od početka suđenja 2. februara, kad je on prisustvovao čitanju optužnice, preneo je britanski BBC.

Bivši direktor MMF-a i nekada najizgledniji kandidat socijalista za predsednika Francuske optužen je za organizovanje lanca prostitucije u Lilu, gradu na severu zemlje, u blizini granice sa Belgijom.

Stros-Kan je, kako stoji na stotinama strana optužnog materijala, organizovao prostituciju u luksuznom hotelu "Karlton" u Lilu.

Njegova odbrana tvrdi da je istina da je on učestvovao u seksualnim zabavama u tom hotelu, ali da nije znao da su prisutne devojke bile prostitutke.

Na suđenju je juče svedočila jedna bivša prostitutka, koja je rekla da ju je za 900 evra angažovao biznismen David Roke kako bi na jednoj seks-žurci bila upravo sa Stros-Kanom.

Korišćenje usluga prostitutki u Francuskoj nije ilegalno, ali njihovo podvođenje jeste.

Foto: AP
Foto: AP

Ukoliko bude proglašen krivim, Stros-Kan bi mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom od deset godina i novčanom od 1,5 miliona evra.

http://www.youtube.com/watch?v=eYgrHMbgdFc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track