MAJSTORI PREVARE: Nemcu prodali zgradu američke ambasade i UN
Foto: Guardian

Našli naivčinu

MAJSTORI PREVARE: Nemcu prodali zgradu američke ambasade i UN

Planeta -
Za zgradu Ambasade su navodno tražili 580.000 evra, dok su za sedište FAO-a tražili 600.000 evra. Tek nakon što im je prebacio sav taj novac, nemački biznismen je shvatio da se radi o prevari

Profesionalni prevaranti svaku svoju prevaru smatraju genijalnom, jer ne može svako da bude prevarant. Da je to zaista tako dokaz je grupa prevaranata koja se pojavila na sudu u Rimu, jer su prevarili nemačkog biznismena, nudeći mu na prodaju američku ambasadu i sedište UN-ove agencije za hranu koji se nalaze u Rimu, piše "Corriere Della Sera".Da su zaista pravi profesionalci, svedoči i to da su od njega uspeli da izvuku čak 1,3 miliona evra. Na čelu bande se nalazio Volfgang Krol (57), koji se kao prvooptuženi pojavio pred sudom u Rimu, gde je optužen zajedno s još tri svoja saučesnika, koji su mu pomogli da stvore neverovatne situacije i tako nemačkog biznismena dovedu u zabludu da je baš on "najpoželjniji kupac najpoželjnijih italijanskih nekretnina".Naime, grupa je još 2008. godine počela da plete mrežu prevare oko nemačkog biznismena. Oni su mu predložili ceo niz poslovnih poduhvata, koje su predstavili kao izuzetno povoljne investicije. U svojoj prevari su otišli čak toliko daleko da su mu ponudili nekretnine na najboljim lokacijama u Rimu.Krol, koji je i sam nemački državljanin, predstavio se kao agent za nekretnine koji trguje i posreduje samo s luksuznim nekretninama. On je, navodno, prvi kontaktirao nemačkog biznismena, inače prijavljenog u Monaku, i prvo mu je ponudio da mu proda šoping-centar "Porta di Roma".

Uz pomoć prevaranta Donata Parazola, koji se predstavio kao bankarski službenik, Krol je uverio biznismena da mu uplati 400.000 evra.Ipak, možda najluđa ponuda je ona koja se odnosila na zgradu u Via Venetu, gde je smeštena američka ambasada. Takođe, oni su mu ponudili i zgradu gde se nalazi sedište FAO-a, UN-ove agencije za hranu. U celoj prevari je učestvovao i Valtr Bacini, koji se predstavio kao zvaničnik italijanske vlade, ali i Ana Liza Morđanti.Za zgradu Ambasade su navodno tražili 580.000 evra, dok su za sedište FAO-a tražili 600.000 evra. Tek nakon što im je prebacio sav taj novac, nemački biznismen je shvatio da se radi o prevari. Inače, italijanski mediji su lidera bande nazvali Toto Bavarske, aludirajući na film "Tototruffa", gde je glavni lik pokušao da proda rimsku fontanu Trevi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track