Granate padaju na Homs
Foto: AFP

Sirija

Granate padaju na Homs

Planeta -
Granatiranje je usledilo dva dana od proglašenja prekida vatre uz posredovanje Kofija Anana, specijalnog zajedničkog izaslanika Ujedinjenih nacija i Arapske lige

HOMS, Sirija - Sirijske snage granatirale su dva dela grada Homsa tokom noći i jutra, što su prvi takav napadi od prekida vatre pre dva dana, potvrdili su stanovnici grada i sirijski aktivisti za ljudskih prava.

"Bilo je granatiranje prošle noći u starom delu grada u Džuret al Šajahu i Al Karabisu. Čuo sam da je osam granata palo u poslednjih sat vremena", tvrdi Karm Ebu Rabea stanovnik i sirijski aktivista koji živi u neposrednom susedstvu, prenela je agencija Rojters.

Sirijska organizacija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da je u Homsu noćas i jutros ranjeno nekoliko ljudi.

Granatiranje je usledilo dva dana od proglašenja prekida vatre uz posredovanje Kofija Anana, specijalnog zajedničkog izaslanika Ujedinjenih nacija i Arapske lige.

AP navodi da su okršaji koji su prijavljeni tokom poslednja dva dana, mnogo manji od ranijih svakodnevnih sukoba i granatiranja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track