Piter Singer: Rat između Kine i SAD je blizu i biće dug!
Foto: Shutterstock

Zastrašujuće: Američki futurolog upozorio svet

Piter Singer: Rat između Kine i SAD je blizu i biće dug!

Planeta -
Kinezi su objavili anketu prema kojoj 74 odsto građana veruje da bi njihova zemlja pobedila Ameriku u obračunu, navodi Piter Singer

VAŠINGTON - Američki futurolog Piter V. Singer i bivši novinar Ogast Kol podigli su veliku prašinu u svetu nakon što su u najnovijoj knjizi najavili rat između Kine i SAD, istakavši da je taj sukob bliži nego što bilo ko može da zamisli, a da se pored toga neće tako brzo i lako završiti.U delu po imenu „Flota duhova: Roman narednog svetskog rata“ stoji da Vašington bezrazložno zanemaruje mogućnost obračuna s Pekingom jer veruje da bi tako nešto škodilo obema zemljama.- Režimski kineski mediji nedavno su objavili tekst u kojem se navodi da je rat neizbežan ako SAD ne promene svoju politiku na Pacifiku, a to nije jedini takav citat. Ankete govore o tome da 74 odsto Kineza veruje da bi njihova zemlja pobedila Ameriku u direktnom ratu. Ponovo je na sceni suparništvo supersila - naglasio je Singer.

Najlošiji period u odnosima dve sile... Predsednici Si Đinping i Barak Obama
Najlošiji period u odnosima dve sile... Predsednici Si Đinping i Barak Obama

On je u knjizi naveo da obe svetske sile poseduju nezamislivo naoružanje, o kojem obični ljudi veoma malo znaju ili pak ne znaju ništa, kao i o mogućih 400 raznih vrsta oružja nekog budućeg rata.- Sukob bi se više ne bi vodio na tri, već na četiri glavna područja - na zemlji, vodi, u vazduhu i u sajber-prostoru. To poslednje nije više hakovanje nečijeg portala zato što je snimio nemoralan film, već je mnogo, mnogo dublje - upozorava Singer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track