OTOPIO SE LED I OTKRIO SKELETE: U Alpima pronašli alpiniste nestale pre 45 godina

Sledi DNK analiza

OTOPIO SE LED I OTKRIO SKELETE: U Alpima pronašli alpiniste nestale pre 45 godina

Planeta -
Japanski konzulat u Ženevi je saopštio da se radi o ostacima 22-godišnjeg Mičija Oikave i 21-godišnjeg Masajukija Kobajašija, čiji je nestanak prijavljen 18. avgusta 1970. godine

CIRIH - Ostaci dvojice japanskih alpinista koji su nestali u švajcarskim Alpima daleke 1970. godine su pronađeni pošto se otopio led, saopštila je danas švajcarska policija. Ljudski skeletni ostaci pronađeni su u septembru prošle godine u podnožju glečera Materhorn, na nadmorskoj visini od 2.800 metara, a DNK analiza je sada potvrdila da ti ostaci pripadaju dvojici alpinista nestalih pre 45 godina, stoji u saopštenju regionalne policije okruga Vale. Japanski konzulat u Ženevi je saopštio da se radi o ostacima 22-godišnjeg Mičija Oikave i 21-godišnjeg Masajukija Kobajašija, čiji je nestanak prijavljen 18. avgusta 1970. godine. Konzulat je pomogao švajcarskim vlastima u potrazi za članovima porodice dvojice alpinista, kako bi njihov DNK mogao da se uporedi sa DNK dobijenog sa pronađenih ostataka.

U Alpima se pronalazi sve više ostataka davno nestalih alpinista zahvaljujući topljenju leda izazvanog globalnim zagrevanjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track