(VIDEO) UKLETO SELO VAMPIRA U BRAZILU: Žive u mraku jer im se lica raspadaju na suncu!
Foto: Printscreen Youtube

Žive ko zombiji

(VIDEO) UKLETO SELO VAMPIRA U BRAZILU: Žive u mraku jer im se lica raspadaju na suncu!

Planeta -
Koža obolelih osetljiva je na sunčevu svetlost i nema sposobnost regeneracije nakon oštećenja

ARARAS - U brazilskoj državi Sao Paulo nalazi se selo Araras koje je postalo poznato po svojim zombi stanovnicima. Ove ljude koji pate od retkog genetskog poremećaja nazivaju i vampirima. Od ukupno 800 stanovnika, njih čak 600 ima teške simptome poremećaja zvanog Xeroderma Pigmentosum.

Stanovnik sela Đalma Jardin otkrio je Daily Mailu da je zbog bolesti već izgubio jedno oko, a da drugo više ne može da zatvori. On je zbog bolesti leti primoran da ostane zatvoren danima u svojoj kuću.

"Čim izađemo napolje osetimo kako nas prži sunce. Ovo je užasna bolest", rekao je Jardin.

Koža obolelih izrazito je osetljiva na sunčevu svetlost i nema sposobnost regeneracije nakon oštećenja, zog čega čak i kratkotrajno izlaganje suncu može da izazove smrtonosni rak kože.Vlasnik lokalne trgovine Gleiče Mačado otkrio je da ne znaju sam uzrok bolesti, a neuki ljudi veruju da je ona kazna od Boga.

"Od Xeroderme Pigmentosum u svetu boluje oko 10.000 ljudi, a radi se o naslednoj genetskoj mutaciji", objašnjava biolog dr. Karlos Menk koji je proučavao. Naučnici veruju da je uzrok velikog broj obolelih u selu to što većina njih potiče iz tri porodice portugalskih osvajača koji su se tamo naselili u 16. veku.

http://www.youtube.com/watch?v=E_ByIFqgAdw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track