KAO U FILMOVIMA: Vozio 20 minuta u kontra smeru auto-putem

Entuzijastični penzioner

KAO U FILMOVIMA: Vozio 20 minuta u kontra smeru auto-putem

Planeta -
Nemački drumovi često su mesto teških saobraćajnih nesreća koje su izazvali upravo "vozači duhovi", kako se nazivaju oni koji na voze u pogrešnom smeru

BERLIN - Nemački penzioner, star 83 godine, vozio je jutros čitavih 20 minuta u kontra smeru auto-putem u Donjoj Saksoniji i tako "zaustavio dah" saobraćajnoj policiji, javljaju nemački mediji i navode da je starac, pre nego što mu je policija postavila prepreka, primetio šta radi i bezbedno se zaustavio u blizini Braunšvajga.

"Čovek nije bio ni pod uticajem alkohola, ni lekova, ni droge", rekao je portparol policije i naglasio da je 83-godišnjak morao da preda svoju vozačku dozvolu, zbog izazivanja opasnosti.

Nemačka, sa svojom gustom mrežom autoputeva, ukupne dužine najmanje 12.000 kilometara, često je mesto teških saobraćajnih nesreća koje su izazvali upravo "vozači duhovi", kako se nazivaju oni koji na auto-putu voze u kontra smeru. U zemlji se vode brojne rasprave o tome kao se zaštiti od "vozača-duhova", koji više puta dnevno u Nemačkoj pogreše izlaz i nađu se "oči u oči" sa dolazećom kolonom vozila.

"Vozači-duhovi" prouzrokuju tri odsto saobraćajnih nesreća na nemačkim autoputevima, pokazuje statistika, a eksperti upozoravaju da je problem u tome što, ako dođe do sudara, onda su posledice najčešće teške. Tačan broj "vozača-duhova" na nemačkim putevima nije poznat, i zato što mnoge takve vožnje završe srećno, odnosno, ne dođe do sudara, pa nisu ni registrovane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track