Najnovije vesti

OSTAO SAM NA SVETU: Otac utopljenog sirijskog dečaka vraća se u Kobane
Foto: Profimedia

Skrhan

OSTAO SAM NA SVETU: Otac utopljenog sirijskog dečaka vraća se u Kobane

Planeta
Abdulah Kurdi ostao je bez nekoliko članova porodice dok su pokušavali da dođu do Evrope, a sada se vraća u rodni grad koji je u srcu Islamske države

KOBANE - Otac utopljenog trogodišnjeg sirijskog dečaka Ajlana Kurdija, čije je beživotno telo pronađeno na plaži u poznatom turskom letovalištu Bodrumu, vratio se danas u rodni grad Kobane da sahrani svoju porodicu, javio je fotograf AFP.

Abdulah Kurdi stigao je u turski pogranični grad Suruc sa kovčezima svog sina i drugih članova porodice koji su se takođe udavili pokušavajući da stignu u Evropu i uputio se ka sirijskom gradu Kobane sa članovima porodice i turskim snagama bezbednosti.

Fotografija utopljenog sirijskog dečaka koji je pronađen na plaži u Bodrumu nakon što su se prevrnula dva čamca sa izbeglicama, uzdrmala je Evropu u kojoj raste napetost pred naletom desetina hiljada izbeglica i migranata. Slika malog dečaka kako nepomično leži na obali jedne od vodećih turističkih destinacija u Turskoj, u crvenoj majici i plavim pantalonicama, s licem u pesku, probudila je emocije, ali i gnev zbog ljudske cene aktuelne krize i, kako mnogi smatraju, nedovoljne aktivnosti evropskih lidera u izlaženju na kraj sa njom.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...