NOVE TEORIJE O SMRTI BRITANSKOG AGENTA: Špijun radio kao žena i obilazio gej klubove
Foto: AP

Pronađen mrtav u torbi

NOVE TEORIJE O SMRTI BRITANSKOG AGENTA: Špijun radio kao žena i obilazio gej klubove

Planeta -
Istražitelj veruje kako je Garet Vilijams nekonvencionalnu odeću koristio za posao, a dugovao je i dosta novca za šminku i perike

Špijun britanske tajne službe MI6, pronađen mrtav u zatvorenoj torbi, radio je na tajnom zadatku maskiran u - ženu, saopštili su forenzički stručnjaci. Garet Vilijams, čije telo pronađeno u njegovom londonskom stanu u velikoj putnoj torbi zaključanoj katancima, dugovao je više od 15 hiljada funti za žensku odeću, uključujući i crvenu periku i šminku.

Policija koja istražuje njegovu misterioznu smrt nagađala je kako je Vilijams bio gej transvestit zainteresovan za vezivanje koji je preminuo tokom seks igre.

Međutim, istražitelj Piter Folding veruje kako je Vilijams nekonvencionalnu odeću koristio za posao, a ne za užitak. On je takođe odbio teoriju Skotland Jarda da se Vilijams sam zatvorio u torbu, ali tek nakon što je 300-njak puta sam pokušao učiniti isto. Umesto gej seksualnih maštarija, Folding smatra kako je odeću pronađenu kod Vilijamsa platio upravo MI6.

Dodaje i kako bi Vilijams sigurno bio uverljiva žena, a nova bi teorija objasnila i zašto su susedi policiji prijavili viđanje neimenovane žene koja ulazi i izlazi iz njegovog londonskog stana.

"Uveren sam da bi bio uverljiva žena. Bio je vitak sa ženstvenim funkcijama, a i kao biciklista brijao je noge - ističe Folding.

Policija je u istrazi otkrila kako je ovaj agent posetio noćni klub u istočnom Londonu u koji izlaze transvestiti, svega deset dana pre smrti 2010., kao i jedan gej bar, tri meseca ranije.

Vilijams je inače završio studije modnog dizajna u Londonu, a u MI6 je radio kao razbijač kodova. Istražitelji smatraju da je matematički genije bio sam u svom stanu pa se zaključao u torbu tokom samostalne seksualne igrice.

Ipak, mrtvozornik je sproveo istragu koja nije dokazala kako je Vilijams bio transvestit ili patio od klaustrofilije, opsesije zatvorenim prostorima, te je vrlo verovatno ubijen. U službenom saopštenju navodi se kako je otrovan, i njegova smrt nikada neće biti u potpunosti objašnjena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja