PAPA FRANJA ODE U ROK ZVEZDE: Poslušajte prvi singl sa njegovog albuma
Foto: AP

Revolucionarno

PAPA FRANJA ODE U ROK ZVEZDE: Poslušajte prvi singl sa njegovog albuma

Planeta -
Uz muzičku podlogu koja varira od pop roka do gregorijanskih napeva, papa se svojim porukama obraća slušaocima na italijanskom, engleskom, španskom i portugalskom jeziku

Krajem novembra pojaviće se rok album "Probudi se" (Wake Up) sa papom Franjom koji će i tim putem širiti svoje poruke nade, vere i jedinstva.

Uz muzičku podlogu koja varira od pop roka do gregorijanskih napeva, papa Franja se svojim porukama obraća slušaocima na italijanskom, engleskom, španskom i portugalskom jeziku.Dok poglavar katoličke crkve oduševljava mase tokom svoje posete SAD-u, američki magazin Roling Stoun predstavio je pesmu s ovog albuma. Singl se zove "Wake Up! Go! Go! Forward!" i sadrži snimak pape Franje u Južnoj Koreji dok je na engleskom jeziku poručivao okupljenima da se probude i pokrenu, da ne dopuste pritiscima, izazovima i gresima da zatupe njihovu osetljivost na lepotu svetosti.Producent albuma je don Đulio Neroni koji je radio takođe s Jovanom Pavlom II i Benediktom XVI, i u ovom slučaju, kaže da se snažno trudio da bude veran ličnosti pape Franje kao pape dijaloga, otvorenih vrata i gostoljubivosti.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track