SREĆAN ROĐENDAN, PREDSEDNIČE: Putin napunio 63. godine, a ovako će ih proslaviti
Foto: Profimedia

Čestitke stižu sa svih strana

SREĆAN ROĐENDAN, PREDSEDNIČE: Putin napunio 63. godine, a ovako će ih proslaviti

Planeta -
Svake godine ruski predsednik, kao i mnogi državnici, proslavi rođendan u velikom stilu, a tako će biti i ovoga puta

Ruski predsednik Vladimir Putin danas slavi 63. rođendan. Kako je najavio njegov portparol Dmitrij Peskov, Putin će rođendan proslaviti igrajući hokej s poznatim hokejašima-veteranima i s učesnicima Noćne hokejaške lige.Predsednik je više puta učestvovao u mečevima Noćne hokejaške lige. Poslednji put je izašao na led u gala meču u maju. Ruski lider je tada dao osam golova, a tim za koji je igrao pobedio je rezultatom 18:6.

Naravno, ruski predsednik je svake godine raznim feštama obeležavao svoj rođendan. Primera radi, kada je punio 58 godina 12 studentkinja novinarstva sa Univerziteta Lomonosov u Moskvi se skinulo u donji veš, a snimile su i erotski kalendar, koji je štampan pod nazivom “Vladimire Vladimiroviču, mi te volimo. Srećan rođendan, gospodine Putine”.

A ovako se slavilo na ulicama prošle godine.

Ne zaboravimo i da je Suzana Mančić čestitala Putinu rođendan prošle godine.

Popularni rep umetnik Junusov, poznatiji kao Timati, objavio je novi spot, posvećen Vladimiru Putinu. Video za pesmu „najbolji prijatelj“ je sniman na Crvenom trgu u Moskvi. Na ovaj način, pevač je odlučio da čestita predsedniku Rusije.

Inače, Vladimir Putin je rođen u Lenjingradu 1952. godine. Posle studija 1975. godine, postao je agent KGB. Jedno vreme bio je smešten u Istočnoj jemačkoj, a posle ujedinjenja Nemačke napustio je KGB nakon neuspelog puča protiv Vladimira Gorbačova. Krenuo je da se bavi politikom, a najveće iznenađenje je usledilo 1999. godine kada ga je Boris Jeljcin imenovao za premijera. Kao ličnosti bez harizme, popularnosti i političke baze mnogi mu nisu predviđali dugi mandat, ali se nakon ponovnog izbijanja neprijateljstva na Kavkazu i druge ruske invazije na Čečeniju nametnuo kao odlučni vođa. 31. 12. Jeljcin je podneo ostavku, a Putin je preuzeo njegovu dužnost, koju je potvrdio na izborima 2000. godine. Na izborima 2004. izabran je drugi put.

via GIPHY

Iako je svojevremeno najavio da se neće boriti i za treći mandat, Putin je kao lider partije Ujedinjena Rusija glatko dobio izbore 2012. godine i postao je predsednik po treći put. U skladu sa izmenama ruskog Ustava, ovaj mandat bi trebalo da traje do 2018. godine.

Bio je oženjen Ljudmilom sa kojom ima dve ćerkea, a razveli su se u junu 2013. godine. Vernik je Ruske pravoslavne crkve i često ističe zasluge svoje majke za svoje versko opredeljenje.

via GIPHY

Trenira boks, sambo i džudo(crni pojas, 6. dan) i bavi se skijanjem. Ističe se kako voli životinje i i ma ženku crnog labrador retrivera zvanu Koni.

via GIPHY

Vladimir Putin ima dosta obožavatelja širom Rusije i uspeo je da postane i jedan od najpopularnijih vladara sveta. Možda se smatra da njegova moć nije toliko velika kao ona koju poseduju mnogi drugi lideri, ali oni ni približno nemaju toliku armiju fanova.

Ovaj rođendan Putin slavi u jeku vojnih operacija koje je Rusija započela u Siriji prošle nedelje. Sada ceo svet pod budnim okom prati hoće li Rusija biti ta koja će uspeti da se izbori sa terorističkom organizacijom Islamska država. Mnogi analitičari već su napomenuli da se na globalnom planu izgleda promenio odnos snaga i da je Vladimir Putin otvorio novu eru svetske politike.

via GIPHY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track