NEMAČKA POLICIJA TRAŽI PODIZANJE OGRADE: Hoće da brane granicu od izbeglica
Foto: Shutterstock

Nova ograda na pomolu

NEMAČKA POLICIJA TRAŽI PODIZANJE OGRADE: Hoće da brane granicu od izbeglica

Planeta -
Ako mi na ovaj način zatvorimo svoju granicu, tada će i Austrija zatvoriti granicu sa Slovenijom. To je upravo efekt koji nam je trenutno potreban, tvrde sindikalci policije

BERLIN - Sindikat nemačke policije smatra da je neophodno podizanje ograde na granici Nemačke kako bi se kontrolisao priliv izbeglica, izjavio je predsednik tog sindikata Rajner Vent.

"Ukoliko zaista želimo da sprovedemo ozbiljne granične kontrole, moramo da izgradimo ogradu duž nemačke granice", rekao je Vent u intervjuu za nemački dnevnik "Velt am zontag".

Vent smatra da bi izgradnja ograde podstakla neku vrstu lančane reakcije i kod drugih zemlja Evropske unije.

"Ako mi na ovaj način zatvorimo svoju granicu, tada će i Austrija zatvoriti granicu sa Slovenijom. To je upravo efekt koji nam je trenutno potreban", kazao je Vent.

"Unutrašnja bezbednost je u opasnosti. Neko mora da povuče kočnicu, a to samo može (kancelarka) Angela Merkel", dodao je Vent.

Prema podacima Savezne kancelarije za migracije i izbeglice od januara do septembra u Nemačku je pristiglo 577.000 izbeglica. Time je premašena dosadašnja procena ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje od 800.000 izbeglica za ovu godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track