ŠOK ZA TAJNU SLUŽBU: Srednjoškolac hakovao mejl direktora CIA
Foto: AP

Na Tviteru objavio šta je otkrio

ŠOK ZA TAJNU SLUŽBU: Srednjoškolac hakovao mejl direktora CIA

Planeta -
Mladić nije otkrio mnogo detalja o sebi. Istakao je samo da je američki srednjoškolac sa pro-palestinskim stavovima iako nije musliman

Američki tinejdžer i jedna pro-palestinska grupa tvrde da su hakobali lični imejl nalog Džona Brenana, direktora CIA.I FBI i tajna služba ispituju ove navode. Jedan zvaničnik je rekao da ne postoje dokazi da je bilo kakva poverljiva informacija procurela.

Tinejdžer je rekao da je imao pristup dokumentima koji sadrže i brojeve socijalnog osiguranja 12 agenata. Nije jasno da li je mladić dopreo do nekih osetljivih informacija, ali je potvrdio je da je slušao Brenanovu govornu poštu i video nekoliko računa.

Mladić nije otkrio mnogo detalja o sebi. Istakao je samo da je američki srednjoškolac sa pro-palestinskim stavovima iako nije musliman. Rekao je da je na ovo bio motivisan kako bi pružio podršku Palestini.

"Ne radimo ovo zbog ličnog zadovoljstva već zato što nevini ljudi u Palestini ginu svakog dana", pisalo je na jednom lažnom Tviter profilu koji pripada članovima ove grupe.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track