(FOTO) OVAKO IZGLEDA KAMP DŽIHADISTA: Među maskiranim vojnicima ima i dece
Foto: Tviter/Terrormonitor.org

Obuka u Kalifatu

(FOTO) OVAKO IZGLEDA KAMP DŽIHADISTA: Među maskiranim vojnicima ima i dece

Planeta -
Na fotografijama koje su osvanule na društvenim mrežama mogu se videti muškarci koji prolaze kroz niz zahtevnih vežbi

Islamska država je vrlo aktivn na Internetu, pogotovo na društvenim mrežama. Nedavno su džihadisti objavili seriju fotografija na kojima su pokazali svoje najnovije regrute koji vežbaju u kampu u Avganistanu. Iako su lica svima prekrivena, spekuliše se da bi među njima moglo biti i dece.

Na fotografijama su mogu videti oko 24 mladića koji prolaze kroz niz zahtevnih vežbi. Napominje se da je reč o "prvim obučenim vojnicima Kalifata Korasan". ISIL je time predstavio svoj novoosnovani Kalifat Korasan, drevnu islamsku regiju koja obuhvata delove Avganistana, Pakistana, Irana i Indije.

Uprkos jakoj propagandi, teroristička organizacija je proteklih nedelja pretrpela velike gubitke u ruskim i koalicijskim vazdušnim udarima. Veliki broj ISIL-ovih boraca stradao je u vazdušnim napadima i u sukobima s rivalskim grupama.

Doznaje se i kako neki džihadisti briju brade i prerušavaju se u žene kako bi mogli da se sakriju i pobegnu. Novu opasnost za ISIL najavio je ruski predsednik Vladimir Putin koji planira da pošalje 150.000 vojnika kako bi "izbrisao teroriste" iz njihove prestonice Rake.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track