(VIDEO) JEZIVA PRIČA O ŽIVOTU JEDNOG ZAVISNIKA: Sa pet doza heroina dnevno, više nema gde da se bode
Foto: Jutjub

Surova realnost

(VIDEO) JEZIVA PRIČA O ŽIVOTU JEDNOG ZAVISNIKA: Sa pet doza heroina dnevno, više nema gde da se bode

Planeta -
Film iz prve ruke prikazuje surovu realnost s kojom se svaki dan sreće Magnus Lileberg, zavisnik koji se bode u prepone jer više nema gde, dnevno uzima pet doza heroina, ne može sebi da priušti da kupi flastere za bolne plikove koje ima po telu i hronično mu nedostaje sna

Neke od scena iz dokumentarca o jednom danu iz života zavisnika o heroinu su prilično uznemirujuće, ali su i sami reditelji rekli kako su to stvari koje se moraju pokazatiNorveški reditelji Kristofer Nes i Per Kristian Lomsdalen digli su veliku prašinu nakon što su u javnost pustili kratki dokumentarni film o jednom danu u životu zavinsika o heroinu.Film iz prve ruke prikazuje surovu realnost s kojom se svaki dan sreće Magnus Lileberg, zavisnik koji se bode u prepone jer više nema gde, dnevno uzima pet doza heroina, ne može sebi da priušti da kupi flastere za bolne plikove koje ima po telu i hronično mu nedostaje sna, jer i kad ode da spava stalno se budi u znoju.

Lilebergu su dali kameru s kojom može da se snima iz ruke i pokazali kako da snima svoj svakodnevni život u Oslu. Video je jednostavan i Lileberg ne šalje nikakvu poruku gledaocima. Naprosto samo objašnjava šta radi, kakva mu je dnevna rutina, koja već u prvim minutima otkriva kako Lileberg nema ama baš nikakvu ideju šta će sa svojim životom.Neke od scena su prilično uznemirujuće, ali su i sami reditelji rekli kako su to stvari koje moraju da se pokažu. Film je sniman pre dve godine, ali objavljen tek ove godine. Magnus Lileberg još uvek je zavisnik.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track