PUTIN: Poslali bismo ranije S-400 da smo sumnjali da će nas izdati
Foto: Reuters

Oštro

PUTIN: Poslali bismo ranije S-400 da smo sumnjali da će nas izdati

Planeta -
MOSKVA - Rusija bi odavno razmestila protivvazdušne raketne sisteme S-400 da je razmatrala mogućnost izdajničkog "zabadanja noža u leđa“, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin nakon razgovora sa francuskim kolegom Fransoa Olandom večeras u Moskvi.

Putin je rekao da razmeštanje S-400 nije razmatrano ranije jer niko nije mogao da pretpostavi da bi bezbednost ruske avijacije mogla da bude ugrožena.

Govoreći o vojnoj operaciji u Siriji, ruski predsednik je naglasio da je infrastruktura Islamske države u velikoj meri uništena, a finansijsko stanje uzdrmano.Putin je, takođe, istakao da borba protiv terorista u Siriji nije moguća bez kopnene vojske, dok tu ulogu trenutno može da igra isključivo sirijska armija.

Ruski i francuski predsednici dogovorili su se da će povećati saradnju u borbi protiv terorizma u vidu razmene informacije i koordinisanog rada vojnih specijalista.

"Neophodno je dostići konsenzus kako bi se formirala široka koalicija za borbu protiv terorizma“, rekao je on.

Sa druge strane, francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da Rusija i Francuska moraju da deluju zajednički u borbi protiv terorizma.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track