SKANDAL U ČEŠKOJ: Političari uhvaćeni u krađi novca Jevreja stradalih u holokaustu!
Foto: Blesk.cz

Uhapšeni članovi evropskog parlamenta

SKANDAL U ČEŠKOJ: Političari uhvaćeni u krađi novca Jevreja stradalih u holokaustu!

Planeta -
Švajcarska policija uhapsila je jednog člana Evropskog parlamenta iz Češke i tri državljana Slovačke koji su pokušali da podignu 350 miliona evra iz jedne banke pomoću falsifikovanih dokumenata

Navodnoodno se radi o takozvanom "mrtvom novcu" koji pripada jevrejskim klijenatima koji nisu preživeli holokaust a koji je u švajcarskim bankamakoji, piše češka štampa.

Ministar unutrašnjih poslova Češke Milan Hovanec potvrdio je hapšenje četvorice muškaraca među kojima je Miloslav Ransdorf, član Komunističke partije Češke i Moravske (KSČM). Ransdorf (62), stručnjak za Karla Marksa i bivši profesor filozofije koji govori oko desetak jezika, član je Evropskog parlamenta od ulaska Češke Republike u Evropsku uniju 2004, preneo je Rojters.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Češke je saopštila u petak da su švajcarske vlasti obavestile češkog ambasadora da je Ransdorf pušten iz pritvora. Mediji izveštavaju da je grupa pokušala da podigne novac iz jedne banke u Cirihu u četvrtak, ali da dokumenta koja su njeni članovi podneli nisu bila odgovarajuća, navela je britanska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track