PREŽIVEO BRODOLOM SAD GA TUŽE ZA KANIBALIZAM: Traže mu milion dolara jer je navodno pojeo kolegu
Foto: Youtube/screenshot

Neverovatno

PREŽIVEO BRODOLOM SAD GA TUŽE ZA KANIBALIZAM: Traže mu milion dolara jer je navodno pojeo kolegu

Planeta -
Hoze Salvador Alvarenga, ribar iz Salvadora koji je izgubljen na moru preživeo čak 438 dana, moraće da odgovara na sudu zbog optužbi da je pojeo drugog ribara koji je bio s njim na brodu.

Porodica Ezekela Kordobe od Alvarenge traži milion dolara odštete i tvrde da je pojeo njihovog rođaka kako bi sebi osigurao opstanak.Alvarega je u novembru 2012. krenuo u nešto za šta je mislio da će biti dvodnevni ribolov, a 22-godišnjem Kordobi je platio 50 dolara da krene sa njim. Uhvatila ih je oluja, ali je Alvarega ipak radio vezom uspeo da zatraži pomoć.

Kasnije je rekao da je Kordobu koji nije imao puno iskustva odmah uhvatila panika. Imao je halucinacije i želeo je da se baci sa broda oko kojeg su plivali morski psi.

Njih dvojica preživeli su nekoliko meseci hvatajući ribe i ptice, pijući krv kornjače i kišnicu. Ali, jedna ptica koju su pojeli progutala je otrovnu morsku zmiju. Ispalo je da je Kordoba puno osetljiviji od starijeg ribara, pa više nije mogao da jede sirovo meso i preminuo je. Alvarenga mu obećao da neće pojesti njegovo telo i da će pronaći njegovu majku i reći joj šta se dogodilo.

Ovaj je kasnije ispričao da je telo bilo u brodu nekoliko dana, a onda je shvatio da ludi, da priča sa njim i pravi se da je živ pa ga je bacio u okean.

"Video sam kako mi se smrt približava, vrlo, vrlo polako", izjavio je Alvarenga koji je, uprkos svemu, ipak preživeo. U januaru 2014. pronađen je nasred Tihog okeana, kod Maršalovih ostrva.

Alvarenga je objavio knjigu '438 dana', a porodica njegovog preminulog suputnika sada traži deo zarade, piše Telegraph.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track