TERORISTI UDARILI NA ALEP: Pojačanje im stiže iz Turske
Foto: AP

Rusi optužuju

TERORISTI UDARILI NA ALEP: Pojačanje im stiže iz Turske

Planeta -
Teroristi su povećali svoje aktivnosti pred predstojeće pregovore o Siriji, a u provinciju Alep podrška im stiže iz Turske, tvrdi rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Dugoočekivani sastanak sirijske vlade i brojnih opozicionih grupa trebalo bi da se održi u Ženevi 25. januara.

"Nažalost, poslednjih dana, delovanje terorrističkih grupa se povećalo. Pokušavaju da borbu preokrenu u svoju korist", rekla je Marija Zaharova, portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Prema njenim rečima, Al Nusra front i druge grupe su započele velike napade na vladine snage i to uz ozbiljno pojačanje iz Turske. Teroristi su napali oblasti u predgrađu Damaska i u provincijama Homs i Idlib, kaže Zaharova.

Marija Zaharova, Foto: Profimedia
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

Ona je dodala da će Rusija nastaviti da pruža humanitarnu pomoć civilima u Siriji. Tokom januara ruske snage su ne samo u Siriju, već i u Liban i Jordan poslale oko 600 tona hrane i drugih potrepština koje su potrebne ljudima u zaraćenim oblastima.

Odgovarajući na kritike Stejt Departmenta da se ne vide napori Rusije u slanju pomoći Siriji, Zaharova je sarkastično istakla: "To je izuzetno čudno s obzirom na to Stejt Departmen sve vidi, počevši od ruskih tenkova koji upadaju na druge teritorije, ali ne vide kada šaljemo pomoć".

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja