KINEZIMA ŠALJE MIRIS OKEANA: Ovaj Britanac bukvalno prodaje vazduh i neviđeno je zaradio
Foto: Profimedia

Preduzetnik

KINEZIMA ŠALJE MIRIS OKEANA: Ovaj Britanac bukvalno prodaje vazduh i neviđeno je zaradio

Planeta -
Mladi britanski biznismen Leo De Vots zaradio je do sada višše od 20.000 evra tako ššto Kinezima prodaje flaše sa čistim vazduhom.

On je do sada uspeo da proda 200 flašša od 580 ml, tvrdeći da je britanski vazduh veoma čist. Flašše su transportovane u Peking i ŠŠangaj, preneli su britanski mediji.

Jedna kanadska kompanija takođe prodaje vazduh Kinezima, ali je De Vots (27) vodeći Britanac u ovom poslu. On smatra da nema niššta čudno u prodaji vazduha, pošto je i kupovanje vode sasvim normalno, pa nema razloga, kako kaže, da to ne bude slučaj i sa vazduhom.

Love svež vazduh, Foto: Profimedia
Love svež vazduh, Foto: Profimedia

"Mi prodajemo luksuzni proizvod, koji nije za svakoga", rekao je De Vots, a jedna flaša koju prodaje njegova firma koššta neverovatnih 104 evra.

Britancu u poslu pomažžu porodica i prijatelji, koji odlaze na selo i "skupljaju" vazduh u Dorsetu u flašše.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kupci iz Kine ih po dostavljanju otvaraju i udiššu vazduh, što traje svega nekoliko sekundi, prenosi britanski sajt Miror. De Vots podseća da je vazduh u Dorsetu poseban, da ima miris okeana a i pašnjaka.

"Situacija u Pekingu i ŠŠangaju je veoma tešška. Bez obzira da li je Kina odgovorna ili ne, činjenica je da ljudi tamo žžive u smogu", izjavio je De Vots.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track