STIŽE KRAJ SVETA, JA SAM VAŠA SMRT: Otkriveno ko je dadilja monstrum iz Moskve
Foto: Youtube/Printscreen

Uhapšena

STIŽE KRAJ SVETA, JA SAM VAŠA SMRT: Otkriveno ko je dadilja monstrum iz Moskve

Planeta -
Ruski istražitelji saopštili su da su uhapsili i podigli optužnicu protiv dadilje koja je ubila četvorogodišnje dete o kome se brinula, pošto su lokalni mediji objavili snimak žene odevene u crno koja nosi odrubljenu glavu deteta.

"Stiže kraj sveta... Ja sam vaša smrt. Mrzim demokratiju. Ja sam terorista", vikala je žena identifikovana kao Gulčekra Bobokulova iz Uzbekistana.

Dadilja je čekala dok roditelji nisu otišli iz stana sa starijim detetom, a zatim je ubila nesrećnu devojčicu i zapalila stan, stoji u saopštenju ruske policije. Kako prenose ruski mediji, dadilja je prvo zadavila devojčicu koja je verovatno spavala tako da nije znala šta se događa. Ipak, tačan uzrok smrti će se utvrditi posle obdukcije.

Nakon što je saznala za strašnu vest, majka ubijene devojčice se onesvestila. Portal Life News javlja kako je Bobokulova ubila devojčicu zbog toga što ju je prevario suprug, ali nije mogla da objasni kako je nesrećna devojčica povezana s njenim suprugom.

Prema navodima portala, žena je prvo viđena kako više od sat vremena hoda oko metro stanice Oktjabrskoje polje, nakon čega joj je prišao policajac i zatražio od nje da mu pokaže ličnu kartu. Ona je zatim izvadila iz torbe detetovu glavu i počela da viče da je ubila devojčicu i da je terorista. Novinarka ruskog dnevnog lista RBC Polina Nikolskaja je izjavila da je čula ženu kako viče "Alahu Akbar".

"Izlazila sam iz metro stanice i išla prema kući. Ona je stajala u blizini ulaza u metro stanicu i privukla je moju pažnju jer je vrištala 'Alahu Akbar'. Videla sam da u ruci drži okrvavljenu glavu, ali sam mislila da nije prava. Okupljeni ljudi su mi rekli da je prava", rekla je Nikolskaja.

Istražni organi navode da je ubijeno dete, devojčica Nastja M., bila stara tri ili četri godine, a mediji navode da je bila zaostala u razvoju i hendikepirana. Dadilja je radila za porodicu poslednjih 18 meseci, piše "Dejli mejl".

Policija je saopštila da su na rukama dadilje pronađeni tragovi eksploziva. Kako objašnjavaju, to može da bude povezano sa tim što je zapalila stan gde je i ubila nesrećno dete. Službe su trenutno u potrazi za njenim mužem.

Policija je ispitala i roditelje devojčice. Oni su napomenuli da su dadilju upoznali pre godinu dana i da su bili zadovoljni njenim radom. Međutim, u poslednje vreme se čudno ponašala navodeći kao razlog loš odnos sa mužem.

"Brutalno ubistvo devojčice u Moskvi je monstruozno i neobjašnjivo, a roditelji treba da paze koga biraju za dadilju", izjavio je ruski komesar za dečija prava Pavel Astahov.

(Agencije/LifeNews.ru)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track