11 TURSKIH AVIONA NAPALO IRAK Erdogan: Bacićemo teroriste na kolena po cenu života!
Foto: Profimedia

11 TURSKIH AVIONA NAPALO IRAK Erdogan: Bacićemo teroriste na kolena po cenu života!

Planeta -
Turski avioni bombardovali su rano jutros kampove koji pripadaju Kurdskoj radničkoj partiji u severnom Iraku. Akcija turske avijacije usledila je za manje od 24 sata od bombaškog napada u Ankari u kome je poginulo najmanje 37 ljudi.

Turska je na Kurde poslala 11 borbenih aviona, 18 meta je pogođeno - između ostalog i zalihe municije. Turske vlasti Kurdsku radničku partiju smatraju terorističkom organizacijom odgovornom za mnoge napade u toj zemlji, među kojima je i, kako tvrde, bombaški napad u Ankari koji se dogodio u nedelju.

Govoreći odmah posle napada turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će "terorizam baciti na kolena" i da Turska "nikada neće odustati od prava na samoodbranu."

"Sve naše bezbednosne snage, vojska, policija, odlučne su da istraju u borbi protiv terorističkih organizacija po cenu života", rekao je Erdogan.

Podsetimo, Najmanje 37 ljudi je poginulo, a 125 je ranjeno u snažnoj eksploziji automobila-bombe koja je juče potresla centar Ankare. Turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu je rekao da je među žrtvama najmanje jedno do dvoje napadača, preneo je Rojters.

Turski bezbednosni zvaničnici ističu da je, po svemu sudeći, u pitanju bio samoubilački bombaški napad. Zasad niko nije preuzeo odgovornost.

(RT/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja