SREĆA ILI PROKLETSTVO: Ovaj mladić (19) čudom je preživeo i treći teroristički napad
Foto: Youtube/Printscreen

Misionar

SREĆA ILI PROKLETSTVO: Ovaj mladić (19) čudom je preživeo i treći teroristički napad

Planeta -
Porodica 19-godišnjeg Mejsona Velsa bila je zgranuta kada je primila vest da je povređen u terorističkom napadu u Briselu.

Njegovi roditelji Čed i Kimberli otkrili su da je Mejson u stabilnom stanju. Ono što je najzanimljivije jeste da je ovo treći teroristički napad koji je mladić, inače američki mormon, preživeo.

Prošle godine se zadesio u Parizu tokom masakra, a 2013. godine je bio stotinak metara udaljen od bombe koja je odnela tri života na maratonu u Bostonu.

"Ovo je treći teroristički napad koji je preživeo. Ovo je treći put da se našao u blizini bombe", priča Mejsonov otac Čed. On se zajedno sa sinom našao svega stotinak metara od linije za finiš bostonkog maratona 2013. godine, na kojoj su u razmaku od par sekundi eksplodirale dve bombe.

Nedavno se sa još trojicom mormona uputio u Brisel na misionarski pohod, i nikome nije bilo ni na kraj pameti da će ponovo preživljavati pravu dramu. Našao se nedaleko od mesta na kom se bombaš razneo, i završio je sa opekotinama i povredama od šrapnela i eksera koji su se nalazili u bombi.

Operisana mu je Ahilova tetiva i ima opekotine drugog i trećeg stepena po licu i rukama. Nije životno ugrožen i trenutno je u bolnici, ali roditelji su i dalje u strahu.

"Nastavićemo da se molimo za sve koji su pogođeni ovom tragedijom", rekli su roditelji.

(Dejli Mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track