Tela bez glava strpali u automobile

Meksiko

Tela bez glava strpali u automobile

Planeta -
Vlasti veruju da je masakr izvela banda Los Zetas nad pripadnicima rivalskog narko-kartela Sinaloa na čijem čelu je Hoakin Gusman, najmoćniji lider jednog narko-kartela u Meksiku

GVADALAHARA - Meksička policija pronašla je u dva napuštena vozila 18 raskomadanih tela odrubljenih glava za koje se veruje da su žrtve međusobnog obračuna bandi.

Vozilo, za koje se ispostavilo da je ukradeno, pronađeno je u sredu nakon anonimnog poziva policiji, a pored tela je pronađena poruka koju su ostavili kriminalci, prenosi AFP.

Gvadalahara, glavni grad države Halisko, koji ima 4,4 miliona stanovnika, bio je poprište sličnog masovnog ubistva u novembru prošle godine, kada je 26 tela pronađeno u tri napuštena vozila.

Sudeći po porukama ostavljenim pored tela, vlasti veruju da je masakr izvela banda Los Zetas nad pripadnicima rivalskog narko-kartela Sinaloa na čijem čelu je Hoakin Gusman, najmoćniji lider jednog narko-kartela u Meksiku.

Više od 50.000 ljudi ubijeno je u nasilju i obračunima narko-kartela od kada je predsednik Felipe Kalderon pokrenuo sveopšti rat protiv meksičkih narko-bandi 2006. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track