NOVI SKANDAL Šef briselske policije, u danu kada je poginula 31 osoba, na hitan sastanak došao pijan
Foto: Reuters, 21.01.2016.

Belgija

NOVI SKANDAL Šef briselske policije, u danu kada je poginula 31 osoba, na hitan sastanak došao pijan

Planeta -
Šef briselske policijske Robert Devilez baš na dan na dan tragičnog terorističkog napada u Briselu, kada je poginula 31 osoba, pojavio se pijan na hitno sazvanom sastanku.

Devilez je na hitan sastanak s gradonačelnikom zakasnio, a kada se konačno pojavio, "imao je problema u komuniciranju", kako prenose mediji.

Kolege su posumnjali da je pod uticajem alkohola i oduzeli su mu službeni pištolj. Alkotest je potvrdio da je pijan. Imao je 0,8 promila alkohola u krvi, što je iznad dopuštene granice za vožnju u Belgiji, koja iznosi 0,5 promila.

Odmah je poslat kući. Policija je u saopštenju spomenula samo inicijale, ali Robert Devilez je jedini policijski šef na tom području sa tim inicijalima.

On je inače nadležan za policiju u predelu Brisela pod nazivom Ikseles, gde su vlasti već primetile problem s alkoholom među policajcima, što je zabeleženo u prošlogodišnjem posebnom izveštaju. Ikseles je poznat po mnogim popularnim restoranima i kafićima, a u toj se četvrti nalaze i kancelarije Evropskog parlamenta.

Prema pisanju belgijskih medija, kazna za alkoholizirane službenike kreće se od upozorenja do suspenzije ili otkaza.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track