EVROPSKI POSLANIK ZAPRETIO ENGLEZIMA: Ako sad odete iz EU, više nema nazad
Foto: Ap 10 1 2014

Upozorenje

EVROPSKI POSLANIK ZAPRETIO ENGLEZIMA: Ako sad odete iz EU, više nema nazad

Planeta -

Elmar Brok, nemački član Evropskog parlamenta, izjavio da će "postupak razvoda" Britanije i EU biti jednostavan, i upozorio da će se migrantska kriza samo pogoršati za Veliku Britaniju, ako napusti Uniju.

On je rekao da neće biti pregovora o novom sporazumu.

"Mi ne želimo da dajemo prednost drugim zemljama, jer bi to pokazalo da bi bilo vrednije protiviti se u početku, samo zato da bi dobili više toga kasnije", izjavio je on.

To je najnoviji napad Evropske kuće nakon što je Angela Merkel upozorila Britaniju da "neće dobiti dobar dogovor" ako podržava Bregzit.

Brok je žustro objasnio da je sadašnja britanska rasprava o opasnostima migracija "sastavljena od diskusija, zasnovanim na lažima i neosnovanom manjku bezbednosti".

"Britanci moraju da shvate da bi zaštita koju dobijaju od nas, na primer, od strane Francuza u Kaleu, onda nestala."Brok je takođe upozorio da ukoliko Velika Britanija želi da profitira od domaćeg tržišta, moraće da garantuje slobodu kretanja radnika.

"Neće biti izuzetak," rekao je on dajući primer Švajcarske i Norveške, koje takođe moraju da omoguće slobodno kretanje, iako nisu članice EU.

Nemci se očajnički mole da Britanija ostane u EU, a ankete otkrivaju da 80 odsto njih žele da ostanu.četiri od pet ljudi koji žive u Nemačkoj ne žele da podrže Bregzit.

"Spremnost na našoj strani postoji. Trebalo bi da pogledamo činjenice i ne slušamo emocije koje dolaze iz naše prošlosti", objasnio je on.

Međutim, poslanik u EU, rekao je da će poštovati britanskog odluku da napusti EU.

(Express.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track