(VIDEO) POKAČILE SE BEZBEDNOSNE SLUŽBE: Erdoganovi čuvari napali američke policijske telohranitelje
Foto: Printscreen Youtube

Umalo incident

(VIDEO) POKAČILE SE BEZBEDNOSNE SLUŽBE: Erdoganovi čuvari napali američke policijske telohranitelje

Planeta -

Predstavnici američkih specijalnih službi i telohranitelji Redžepa Tajipa Erdogana posvađali su se zbog mesta pored automobila turskog predsednika.

Pošto je Erdogan napustio hotel i seo u vozilo da bi krenuo u kulturni centar „Muhamed Ali“, saradnik američkih specijalnih službi je u skladu s protokolom nameravao da stane pored vrata koja su se zatvorila za turskim predsednikom, saopštio je turski sajt „Glasa Amerike“.

Jedan od Erdoganovih telohranitelja je hteo da stane na isto to mesto, ali su pokušali da ga ometu u tome. Tek pošto su se umešali drugi predstavnici specijalnih službi sukob je rešen.

Erdogan je u Ameriku doputovao na sahranu legendarnog boksera Muhameda Alija, u njegov rodni Kentaki. Ipak, kako je saopštio list „Hurijet dejli njuz“, turski predsednik će SAD napustiti dan ranije nego što je planirao, a samoj sahrani neće prisustvovati.

Prema navodima lista, odluka da prekine posetu mogla bi da bude u vezi s nizom odbijanja s kojima se Erdogan suočio u SAD. Pre svega, prilikom opela nije mu bilo dozvoljeno da kovčeg pokrije tkaninom iz Ćabe. Prema drugim navodima, nisu mu dali da pročita odlomak iz Kurana.

Pre nego što je stigao u SAD, Erdogan je bio izbrisan sa spiska onih koji mogu da održe govor na sahrani, navodno zbog ograničenog vremena.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track