Obama je rođen u Keniji!

Šokantno otkriće!

Obama je rođen u Keniji!

Planeta -
Nekadašnji izdavač predsednika SAD napisao 1991. da on nije rođen u Americi, već u Africi

VAŠINGTON - Ponovo problem.Američki predsednik Barak Obama rođen je u Keniji u Africi, a odrastao je u Indoneziji i na Havajima. Tako piše u promotivnoj brošuri iz 1991, koju je štampao tadašnji Obamin izdavač „Ekton end Dajstel“. Najnovije otkriće Obamu bi moglo da košta narednog predsedničkog mandata, a mogao bi i krivično da odgovara ukoliko se ispostavi da su tačni navodi iz brošure. Prema američkim zakonima, predsednik te zemlje mora da bude rođen na njenoj teritoriji.

U brošuri, koja ima ukupno 36 strana, izdavač je predstavio biografije svojih pisaca, uključujući i Obamu:

„Barak Obama, prvi afroamerički predsednik službenog glasnika Harvard univerziteta, rođen je u Keniji, a odrastao je u Indoneziji i na Havajima. Sin je američkog antropologa i kenijskog ministra finansija, studirao je na Kolumbiji i radio je kao novinar i urednik Biznis internešenel korporejšena...“

Polemike o Obaminoj krštenici vodile su se od trenutka kad je postao predsednik SAD 2008, ali ih je on prekinuo kad je javno pokazao dokument prošle godine. U krštenici piše da je rođen 4. avgusta 1961. u bolnici Kapiolani na Havajima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track