NORMALIZACIJA U REGIONU: Turska ponovo otvorila granicu s Bugarskom!
Foto: Profimedia

Nasilje u Turske

NORMALIZACIJA U REGIONU: Turska ponovo otvorila granicu s Bugarskom!

Planeta -

Turska je danas ponovo otvorila prelaze na granici sa Bugarskom, nakon što ih je rano jutros zatvorila nakon pokušaja vojnog udara, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov.

Nema pokazatelja nikakvog povećanja priliva izbeglica u Bugarsku, a turska vlada je zvaničnoj Sofiji pružila uverenja da se granica neće naći pod pritiskom velikog talasa, rekao je Borisov u Sofiji posle sastanka sa ambasadorom Turske u Bugarskoj.

Bugarske vlasti su poslale dodatnih 230 vojnika na granične prelaze radi pojačanja kontrole i sprečavanja mogućeg većeg priliva izbeglica, rekao je premijer te zemlje, dodajući da je na granici već podignuta ograda za sprečavanje ilegalnih prelazaka u Bugarsku iz Turske.

"U kontaktu smo sa turskom vladom, sa premijerom i ambasadorom", izjavio je Borisov i dodao: "Svi oni su nas uverili da se granica neće naći pod pritiskom."

U izbegličkim kampovima u Turskoj, u kojima se nalazi više od tri miliona migranata iz Sirije, Iraka i Avganistana, situacija je mirna, a turske vlasti su takođe pristale na to da ojačaju granične kontrole, rekao je Borisov.

Letovi iz Sofije ka turskim gradovima Istanbulu i Antaliji planirani za danas su otkazani, navodi se na sajtu aerodroma u Sofiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track