(FOTO/VIDEO) NEREDI U FERGUSONU: Pucnjava na drugu godišnjicu smrti Majkla Brauna
Foto: AP

NIje bilo povređenih

(FOTO/VIDEO) NEREDI U FERGUSONU: Pucnjava na drugu godišnjicu smrti Majkla Brauna

Planeta -

Pucnjava, koja je izbila tokom demonstracija u Fergusonu u Misuriju, na drugu godišnjicu smrti Majkla Brauna, omela je mirno okupljnje u utorak uveče, ali nije bilo povređenih.

Svedoci ovog događaja navode da je automobil projurio kroz grupu demonstranata koji su blokirali ulicu zbog mirnih protesta na drugu godišnjicu od ubistva nenaoružanog 18-godsišnje crnca od strane policajca.

Oni navode da je automobil udario jednog mladića kao i da je iz automobila pucano, prenosi AFP.

Prema navodima svedoka, jedan madić, koji teško ranjen, ubačen je u privatni auto kako bi ga hitno prebacili blnicu.

"Policija je intervenisala ubrzo nakon pucnjave ali na licu mesta nije zatekla nikakve dokaze da je došlo do ranjavanja iz vatrenog oružja", izjavio je portparol Fergunsona Džef Smol koji nije hteo da nagađa iz kojih razloga je uopšte došlo do pucnjave.

Ranije u toku dana, nekoliko stotina ljudi se okupilo na komemoraciji kako bi minutom ćutanja odali poštu na mestu na kojem je ubijen crnoputi mladić Braun od strane policajca Darena Vilsona, 9. avgusta 2014. godine.

Državna porota odbila je da podnese tužbu protiv Vilsona , a Ministarstvo pravde SAD kasnije ga je oslobodio, zakljucivši da je postupao u samoodbrani.

Policajac Vilson je dao otkaz u policijskoj službi u novembru 2014. godine.

Ubistvo Brauna je uzrokovalo višemesečne nasilne proteste u Fergunsonu kao i formiranje Pokreta za žrtve crnce, koji kritikuje odnos policije prema manjinama, posebno ubijanja crnih muškaraca i mladića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track