Gej parada dogodine i kod đetića

Gej parada dogodine i kod đetića

Planeta -
Parada ponosa bila je najavljena 31. maja prošle godine, ali je otkazana, jer niko od čelnika crnogorske vlade nije pristao prošeta podgoričkim ulicama

PODGORICA - Izvršni direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević kazao je da će prva parada ponosa u Crnoj Gori, najverovatnije, biti održana naredne godine.

On je rekao da LGBT Forum progres nije odustao od organizovanja parade ponosa u Crnoj Gori. Parada ponosa je, svakako, prioritet LGBT Foruma progres i biće, najverovatnije, održana sledeće godine , kazao je Cimbaljević.

Parada ponosa bila je najavljena 31. maja prošle godine u Podgorici, ali je otkazana, jer niko od čelnika crnogorske vlade nije pristao da sa pripadnicima LGBT populacije prošeta ulicama glavnog grada Crne Gore.

Cimbaljević je rekao da je organizovanje parade ponosa, zbog prezauzetosti LGBT Foruma progres, trenutno u drugom planu.

Konkretni razlozi za stavljanje parade u drugi plan su inicijative koje smo uputili vladi i Skupštini Crne Gore, ali i obaveze LGBT Foruma progres koje su takve da nije bilo prostora da se parada organizuje, iako je taj događaj prioritetan i jako bitan , kazao je on listu "Pobjeda" .

Prema njegovim rečima, nije bilo mogućnosti da se organizuju dodatni ljudi i volonteri koji već rade na drugim aktivnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track