(VIDEO) ZBOG NJEGA JE AMERIKA MENJALA ZAKON: Posle 27 godina pronađeni ostaci otetog dečaka
Foto: AP

Otmičar odao tajnu

(VIDEO) ZBOG NJEGA JE AMERIKA MENJALA ZAKON: Posle 27 godina pronađeni ostaci otetog dečaka

Planeta -

Ostaci 11-godišnjeg Džejkoba Veterlinga iz okoline Mineapolisa pronađeni su 27 godina otkako je kidnapovan, čime je rešena višedecenijska misterija koja je dovela do promene u zakonu o seksualnim prestupima.

Predstavnik policije izjavio je da su Džejkobovi ostaci "locirani, istraženi i da su forenzičari potvrdili da je reč o nestalom dečaku", prenosi AP.

Ostaci su otkriveni pošto je Deni Hajnrih, jedini osumnjičeni za ovu otmicu, rekao gde bi Džejkob "mogao da bude sahranjen", izveštava WCCO CBS Minesota. Hajnriha su dva puta izvodili iz zatvora i tako otkrili mesto gde je dečak sahranjen i tamo našli još dokaza.

Deni Hajnrih uhapšen je oktobra prošle godine u svojoj kući u Aningdejlu. Optužen je za nekoliko zločina u vezi s dečjom pornografijom i imenovan kao "osoba od interesovanja" u istrazi otmice i smrti malog Džejkoba Veterlinga. Hajnrih čeka suđenje zbog ovog zločina.

Naoružani, maskirani otmičar kidnapovao je Džejkoba 22. oktobra 1989. godine dok je sa drugarima vozio bucikl u Sent Džozefu, u blizini njegove kuće, na oko 80 kilometara od Mineapolisa. Džejkoba je uhvatio, a drugim dečacima naredio da beže ili će ih pobiti.

Od tada Džejkobu se gubi svaki trag. Detektivi nisu uspeli da otkriju ama baš njedan trag koji bi mogao da dovede makar do napretka u istrazi. Nije pomoglo ni to što su dečakovi očajni roditelji nudili novčanu nagradu.

Džeri i Peti (na slici), Džejkobovi roditelji, nikad nisu prestali da traže sina (Foto: AP)
Džeri i Peti (na slici), Džejkobovi roditelji, nikad nisu prestali da traže sina (Foto: AP)

"Srca su nam slomljena. Nemamo reči", rekla je Džejkobova majka, Peti Veterling, koja se do danas nadala da će njen sin biti pronađen živ. Čekajući da joj se dete vrati, Peti je postala advokat za dečija prava i osnivač fondacije za preventivu otmica dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track