(VIDEO,FOTO) 38 GODINA TRAŽILA BOLNIČARKU KOJA JE LEČILA KAO BEBU: Imala je samo sliku iz novina
Foto: Printscreen Facebook

Da zaplačeš

(VIDEO,FOTO) 38 GODINA TRAŽILA BOLNIČARKU KOJA JE LEČILA KAO BEBU: Imala je samo sliku iz novina

Planeta -

Amanda Skarpinati imala je samo 3 meseca kada se otkotrljala sa kauča u upala u termofor pun vrele vode. Opekotine su bile tolike da je tokom njenog odrastanja bilo potrebno više rekonstruktivnih operacija. Ali ono što je uvek držala u tim teškim vremenima bile su fotografije nepoznate medicinske sestre koja je drži dok mirno odmara u njenom naručju, a objavljen 1977. u magazinu Medicinskog centra Albani.

"Odrastala sam kao dete, deformisano od opekotina, zbog čega sam često bila zlostavljana i mučena, rekal je ona. "Tada bih pogledala te slike i razgovarala sa njom, mada nisam znala ko je ona. Bilo mi je lepo da gledam ovu ženu koja je, kako izgleda, toliko iskreno brinula za mene."

Posle godina u potrazi za ženom, Skarpinatijeva je odlučila da pomoć potraži na Fejsbuku. Fotografija se brzo raširila, sve dok je prava osoba nije videla.

Ta osoba bila je Anđela Liri, školovana medicinska sestra iz Delmara, koja je odmah prepoznal sestru Sju Berger na slici, sa kojom je radia skoro 40 godina ranije.

"Rekla sam, o moj Bože, to je Sju Berger. Povezivanje svega bilo je lako i bila sam srećna zbog toga", ispričala je Liri.

Dakle, žene su se konačno srele u Medicinskom centru Albani, gde su se poslednji put i videle.

"Nisam mogla da verujem", rekla je Skarpinati. "Nisam bila spremna na emocije koje sam osetila kada sam je videla. Bilo je skoro kao da grlim majku."

38 godina kasnije, Sju Berger je bila zadivljena zbog uticaja koji je ostavila na tu bebu.

"Kakva lepa priča. Kakva lepa žena je postala", rekla je ona.

Na kraju sastanka, Skarpinatijeva je rekla da je Bog konačno odgovorio na njene molitve i dao joj novu misiju u životu.

"To je davati inspiraciju, nadu, zahvalnost svima onima koji dotiču živote ljudi", napisala je ona u postu na FB. "Najviše mi znači od svega, što se osećam oslobođeno, bez lanaca i više se ne stidim", dodala je.

(NBC News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track