ČURKIN ODBRUSIO BRITANCIMA: Prekinite da podržavate svetsku bagru i manite se kolonijalnih navika
Foto: AP

Zaoštravanje odnosa

ČURKIN ODBRUSIO BRITANCIMA: Prekinite da podržavate svetsku bagru i manite se kolonijalnih navika

Planeta -

Predstavnik Rusije pri UN Vitalij Čurkin izjavio je da bi Britanija trebalo da prestane da podržava "kojekakvu bagru u svetu i da se oslobodi kolonijalnih navika"

Ovu izjavu Čurkin je dao kao odgovor na izjavu stalnog predstavnika Velike Britanije pri UN Metjua Rakrofta da je veto Rusije na francuski predlog rezolucije "cinična zloupotreba privilegija stalne članice SB UN“.

„Predstavnik Britanije je patetično uzvikivao da se prekinu vazdušni napadi ovog trenutka. Da, zaista, prekinite da podržavate kojekakvu bagru širom sveta poput terorista i ekstremista. Štaviše, prekinite da se mešate u pitanja suverenih zemalja, batalite svoje kolonijalne navike, ostavite svet na miru. Upravo će se tada situacija popraviti u mnogim delovima naše planete“, rekao je Čurkin.

Na sednici Saveta bezbednosti UN juče su izneta dva predloga rezolucije o Siriji, ali je na francusku verziju Rusija stavila veto.

S druge strane, ruski predlog rezolucije koji je podržavao plan specijalnog izaslanika UN za Siriju Stafana de Misture takođe nije usvojen.

(Sputniknews/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track