PRONAĐEN UBICA DEVOJČICE (13) NAKON 38 GODINA: Ali mu nikada neće biti presuđeno za zločin
Foto: Printscreen Twitter

Tužno

PRONAĐEN UBICA DEVOJČICE (13) NAKON 38 GODINA: Ali mu nikada neće biti presuđeno za zločin

Planeta -

Nakon 38 godina engleska policija tvrdi da je rešila slučaj nestanka 13-godišnje devojčice u selu kraj Devona. Nažalost, završetak ove priče nije nimalo srećan - maloj Ženet Tate presudio je jedan od najgorih ubica u istoriji, monstrum koji se zvao Robert Blek.

Mala Ženet nestala je 1978. godine u selu Ajlesber dok je raznosila novine. Njen bicikl nađen je na seoskom putu, ali telo devojčice nikada nije pronađeno.

Tek 16 godina kasnije kao glavni osumnjičeni za ubistvo označen je Robert Blek, čovek koji je zbog silovanja i ubistva tri devojčica osuđen na 12 doživotnih robija. Posle su Bleku "prišili" još jedno ubistvo i silovanje, a policija sumnja da je ubio još 17 dece.

Monstrum je ove godine umro u zatvorskoj ćeliji u 68. godini, a detektivi su priznali da im je trebalo još samo nedelju ili dve da podignu optužnicu.

"Razgovarao sam sa istražiteljima. Pokazali su mi brojne dokaze koji idu u prilog tvrdnji da je Blek ubio moju Ženet", rekao je otac devojčice Džon za Miror.

"Sada sam uveren da je Blek ubica. Emocije su me preplavile. Čak 38 godina sam tražio odgovore, a sada mi je jedina želja da pronađem njeno telo. Nestanak moje devojčice mi je uništio život. Poslednjih 38 godina sam izgubljen....", rekao je on.

Policija je pripremila sve dokaze, a slučaj je trebalo da završi na sudu u aprilu. Međutim, nakon smrti Bleka, sud je odlučio da se više neće baviti ovim slučajem. U dokaznom materija stoji i priznanje Bleka da je često posećivao selo Ajlesber.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track