PUTIN ODBIO ZAHTEV VOJNOG VRHA: Nije vreme da nastavimo sa bombardovanjem Alepa!
Foto: Ap

Sirija

PUTIN ODBIO ZAHTEV VOJNOG VRHA: Nije vreme da nastavimo sa bombardovanjem Alepa!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin odbio je zahtev ruska vojska za nastavkom vazdušnih udara po milinatima u istočnom Alepu.

"Predsednik smatra da bi u ovom trenutku bilo neprikladno nastaviti sa bombardovanjem Alepa", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Podsetimo, ruski vojni vrh je zatražio od Putina dozvolu za nastavak vazdušnih udara na položaje militanata u istočnom Alepu, izjavio je načelnik operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije general-potpukovnik Sergej Rudskoj.

„S obzirom da se nastavlja stradanje civila, a militanti nastavljaju aktivne borbe protiv vladinih snaga, obratili smo se vrhovnom komandantu oružanih snaga Ruske Federacije sa molbom da se nastave vazdušni udari na nezakonite oružane formacije u istočnom Alepu“, rekao je general Rudskoj.

Za poslednja tri dana tokom granatiranja terorista zapadnog dela sirijskog grada Alepa poginulo je više od 40 civila, dok je više od 95 ranjeno, izjavio je ruski general.

U Alepu je otkriveno osam humanitarnih koridora koji rade 24 časa. Oko svakog koridora stoje autobusi i vozila hitne pomoći i punktovi sa toplim obrocima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track