TEREZA MEJ PROGLAŠENA KRALJICOM IZVRDAVANJA: Na konkretna pitanja daje najmanje odgovora
Foto: Ap 20 Jul 2016

Ništa konkretno

TEREZA MEJ PROGLAŠENA KRALJICOM IZVRDAVANJA: Na konkretna pitanja daje najmanje odgovora

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej klasa je za sebe kad je u pitanju izbegavanje odgovora na novinarska pitanja, tvrdi jedan britanski stručnjak.

Ona je u tome toliko vešta da su stručnjaci za nju smislili posebnu kategoriju izbegavanja: "nekonkretan odgovor na konkretno pitanje".

Piter Bul sa univerziteta u Jorku godinama proučava tehniku odgovaranja političara kada ih "rešetaju" na intervjuima.Bull je ustanovio da britanski političari u proseku odgovore na 46 odsto direktnih pitanja.

Mej je taj prosek spustila na 27,5 odsto otkako je postala premijerka.

Bul je identifikovao 35 različitih načina kako političari izbegavaju da odgovore, a zbog Mejove je morao da doda i 36. način - nekonkretan odgovor na konkretno pitanje.

"Njeni odgovori su ljubazni i naizgled relevantni u odnosu na sadržaj pitanja, ali ne govore ništa o traženim informacijama", kaže Bul.

Međutim, kako britanski parlamentarci i javnost traže sve više odgovora o tome kako će se sprovoditi Bregzit, premijerki će biti sve teže da upražnjava svoju tehniku.

"Možda je njena veština izbegavanja odgovora dovela do položaja premijerke, ali ubuduće bi to sve manje mogla biti prednost, a sve više problem", rekao je Bul.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track