Najnovije vesti

SULUDI POZIV BRITANCA NA LINČ: Ko ima veze sa ruskim medijima i političarima, treba da mu se sudi!
Foto: Printscren Youtube

Pritisak

SULUDI POZIV BRITANCA NA LINČ: Ko ima veze sa ruskim medijima i političarima, treba da mu se sudi!

Planeta

Stručnjak Istraživačkog centra društva „Henri Džekson“ pri Parlamentu Velike Britanije Endrju Foksal izjavio je da je neophodno procesuirati bilo kakve kontakte Britanaca sa ruskim novinarima ili predstavnicima vlasti.

Izveštaj Foksala pod nazivom „Putinovi korisni idioti“ o tim preporukama pojavio se uoči najavljene debate u Evropskom parlamentu o rezoluciji koja podrazumeva suprotstavljanje ruskim medijima, pre svega televiziji RT i Sputnjiku.

„Svi aktivisti, novinari i političari moraju da skreću pažnju na proruske veze pojedinaca i političkih partija i da u debatama preispitivaju njihovu pouzdanost. Takođe, neophodno je sastaviti šemu svih ličnih i organizacionih veza između levičarskih i desničarskih političara i njihovih ruskih kolega“, stoji u dokumentu.

Foksal takođe smatra da levičari i desničari danas u Evropi postaju sve jači, te da je neophodno istražiti sve njihove tajne izvore finansiranja. Pored toga, parlamenti Evrope moraju da unesu ispravke u zakonodavstvo kako bi primorali političare da deklarišu sve svoje javne nastupe, posebno za ruske medije, kao i da saopštavaju da li za njih dobijaju određene finansijske podsticaje.

„Ukoliko ti političari dobijaju honorare za svoje javne nastupe, to je isto kao i da uzimaju novac direktno od Kremlja, čime se stvara finansijska veza između njih i organizacija u Moskvi“, dodao je Foksal, iako nije naveo nijedan primer da je iko davao izjave za ruske medije i da je za to dobio bilo kakav honorar.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...