(VIDEO) UBIJEN  ZBOG BAČENE PETARDE: Poljaka (21) izboli radnici kebabdžinice!
Foto: Printscreen Youtube

veselje završilo tragično

(VIDEO) UBIJEN ZBOG BAČENE PETARDE: Poljaka (21) izboli radnici kebabdžinice!

Planeta -

U poljskome gradu Elku tokom novogodišnje noći privedeno je četvoro stranih državljana pod sumnjom da su na smrt izboli jednog dvadesetjednogodišnjaka, zbog čega je došlo do izbijanaj sukoba s policijom.

"Posle ubistva u novogodišnjoj noći, priveli smo četiri strana držvljana", rekla je portparol lokalne policija Agata Kulikovska, ne preciziravši koje su nacionalnosti osumnjičeni.

Poljska agencija PAP piše da je reč o državljanima Tunisa, Maroka i Alžira i da su svi bili radnici kebab fast fuda u Elku. Po pisanju medija oni su kada je dvadesetjednogodišnji Poljak bacio petardu prema prodavaonici kebaba izleteli i izboli mladića, koji je na licu mesta preminuo.

Nekoliko stotina stanovnika Elka, posle ubistva okupili su se pred barom Prince Kebab, bacajući ih prema lokalu. Pritom su uzvikivali rasističke uvrede i polomili prozore i deo opreme. Policija je brzo intervenisala.

"Priveli smo 21 osobu, uglavnom one najagresivnije. Stiglo je i pojačanje i stanje se smirilo", rekla je Kulikovska. Gradonačelnik Elka pozvao je "na mir i poštovanje prema stradalome mladiću".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track