RUSIJA BI MOGLA DA UVEDE SANKCIJE AMERICI: I to na svemirskom nivou
Foto: AP 23 Avg 2016

Kontramera

RUSIJA BI MOGLA DA UVEDE SANKCIJE AMERICI: I to na svemirskom nivou

Planeta -

Rusija poseduje posebne načine da utiče na SAD u kosmičkoj sferi, moglo bi da se razmisli o recipročnim sankcijama, izjavio je general-pukovnik u penziji Leonid Ivašov, koji je ranije bio na čelu Glavne uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Rusije.

„Mi imamo poluge uticaja na SAD u svemiru. Mi im isporučujemo raketne motore. Ne bismo želeli da uvodimo recipročne sankcije, ali o tome može da se razmisli“, smatra Ivašov.

On je ukazao da američka administracija funkcioniše „po inerciji“ — šef američke države Donald Tramp nije „formulisao svoju političku strategiju“ i nastavlja politiku svog prethodnika Baraka Obame.

Ivašov je rekao da ne postoji nikakva vojno-tehnička saradnja sa SAD i da zbog toga nove sankcije neće uticati na rad ruskih preduzeća.

SAD su juče uvele nove sankcije protiv osam kompanija iz Rusije u vezi sa američkim zakonom o neširenju oružja za masovno uništenje. Kompanije se sumnjiče da su po tom pitanju sarađivale sa Sirijom, Iranom i Severnom Korejom.(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track