DART VEJDER JE ŽIV: Hirurg iz Tenesija imenjak čuvenog lika!
Foto: Printscreen Yt

I Ameri imaju svog lorda Sita

DART VEJDER JE ŽIV: Hirurg iz Tenesija imenjak čuvenog lika!

Planeta -

MEMFIS - Dart Vejder nije umro u nastavku filma "Star vors: Povratak džedaja", on je zdravo i dobro i živi u Tenesiju. Naime, Dart Vejder Vilijamson (39) nosi ime poznatog lika iz filmske sage još od 1978, godinu dana nakon što je prikazan prvi deo originalne trilogije "Star vorsa".

Vejder radi kao hirurški tehničar u bolnici u prigradskom delu Memfisa.

- Kada sam se rodio, mama je želela da me nazove Junior, po mom ocu. Međutim, moj otac, koji je bio veliki ljubitelj "Star vorsa" i lika Darta Vejdera, pomislio je da bi to bilo jedno opako ime za sina - rekao je Vejder.

S obzirom na to da je njegova majka bila pod dejstvom anestezije nakon porođaja, jednostavno se složila s njim i rekla "može, okej, super." Jednom ga je zaustavila policija zbog brze vožnje i policajac nije želeo da mu napiše kaznu jer je bio oduševljen njegovim imenom.

Apsurd je to što on uopšte i ne voli „Star vors“.

I UKRAJINA IMA DARTA NIKOLAJEVIČA VEJDERA

Inače i jedan ukrajinski političar uzeo je ime Dart Nikolajevič Vejder i osnovao Internet partiju. Kandodovao se za više funkcija: od predsednika Ukrajine do gradonačelnika Kijeva i Odese. Iako se uvek pojavljivao uz poznatu muziku iz filma i stormtruperse, nikad ga nisu izabrali na funkcije za koje se kandidova.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track