TRAMP POSLE SUSRETA SA PAPOM MNOGO OPUŠTENIJI: Obećavam da neću zaboraviti šta mi je rekao
Foto: Reuter 24.05.2017.

Razmenili i poklone

TRAMP POSLE SUSRETA SA PAPOM MNOGO OPUŠTENIJI: Obećavam da neću zaboraviti šta mi je rekao

Planeta -

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obećao je papi Franji nakon susreta u Vatikanu da neće zaboraviti ono što mu je papa rekao.

Kako navode mediji, delovalo je da je Trampu bilo nelagodno dok je ulazio u mali lift koji ga je odveo na treći sprat Apostolske palate.

Susretu pape i Trampa prisusutvovali su nadbiskup Georg Gensvajn, zatim Trampova supruga Melanija i njegova kćerka Ivanka sa suprugom Džaredom Kušnerom, inače savetnikom Bele kuće za trgovinu i Bliski istok, zatim savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Herbert Rejmond Mekmaster i savetnica Hop Hiks i pomćnik Den Skavino.

Predsednička porodica, Foto: AP
Predsednička porodica, Foto: AP

Tramp i papa su razgovarali jutros oko pola sata.

Američki predsednik i papa Franja razmenili su poklone nakon susreta u Vatikanu.

Papa Franja je poklonio američkom predsedniku tri svoja glavna učenja, koje uglavnom uvek poklanja šefovima država koji ga posećuju i skulpturu maslinovog drveta koje simbolizuje mir.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

Američki predsednik je delovao mnogo opuštenije nakon susreta i sa osmehom na licu rekao da bi nam mir svima bio od koristi.

Tramp je papi na poklon doneo knjige Martina Lutera Kinga i rekao mu da se nada da će uživati u njima.

Pojedine glavne teme sadržane u tim učenjima žestoko su suprotstavljene Trampovoj politici i obećanjima datim tokom predizborne kampanje, posebno na polju zaštite životne sredine i nejednakosti u prihodima.

Tramp i papa su se sastali u Apostolskoj palati u Vatikanu i kako je prenela američka novinska agencija, oni su se rukovali, a moglo se čuti da je američki predsednik rekao da je "velika čast" biti u Vatikanu, da bi potom pozirali fotografima.

Sastanak Trampa i pape održan je iza zatvorenih vrata.

Američki predsednik doputovao je u Italiju nakon što je završio posetu Izraelu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track